Vesti bune pentru pacientii din Sinaia, dar si pentru turistii care ajung la spitalul din statiune. Unitatea medicala a fost dotata cu aparatura de ultima generatie. Spitalul Sinaia este cel mai important furnizor de servicii medicale din sistemul public din partea superioara a Vaii Prahovei.

“Preocuparea constanta pentru mentinerea si restabilirea starii de sanatate este prioritate zero pentru noi. In urma finalizarii unor serii de proceduri de licitatie publica, am achizitionat echipamente extrem de performante de aproape 5,2 milioane de lei: sisteme de videointubatie, aparate de scanare venoase si aparate medicale destinate nou-nascutilor, etc, vitale pentru pacienti. Odata cu edificarea pistei diurne pentru elicopterele SMURD, din curtea spitalului, sansele la viata pentru pacienti au crescut, iar dotarile au sustinut inclusiv stabilizarea, interventia si monitorizarea pacientilor critici, pana la transfer aerian sau rutier”, a transmis Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.

Prin proiectul „Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 in orasul Sinaia”, in valoare de peste 12,5 milioane de lei, cu fonduri europene nerambursabile, in urma finalizarii unor serii de proceduri de licitatie publica au fost achizitionate: sisteme de videointubatie, paturi ATI, paturi pentru copii, brancarde transport pacienti, unitati de aspiratie, aparate de scanare venoase, monitoare functii vitale ATI, aparatura pentru nou-nascuti, sisteme de administrare tratament,
sistem automat de identificare microorganisme si efectuare de antibiograme, masini automate pentru dezinfectie si spalare plosti si urinare.

Totodata au fost achizitionate si livrate echipamente de protectie si materiale sanitare de unica folosinta pentru gestionarea riscului infectios de tipul mastilor FFP3, FFP2/KN95 si chirurgicale, manusi, halate si seturi de combinezoane si lenjerii de unica folosinta.

Echipamentele medicale sunt dintre cele mai performante, iar personalul medical va putea oferi servicii la cele mai inalte standarde, promit autoritatile locale. Dotarile provenite din proiectul ”Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 in orasul Sinaia” sunt de un real folos, asigurand premisele acordarii unor servicii medicale de calitate, acuratetea rezultatelor si sustin decizii medicale vitale pentru pacienti.