Autoritatile locale din statiunea montana Sinaia au demarat o actiune de demolare a constructiilor ilegale. Primaria a declarat razboi celor care au ridicat cladiri fara a detine autorizatiile necesare. Mai multe constructii au fost deja demolate in oras.

“Sinaia este un oras care impune respect prin cladirile istorice pe care le are, iar asta ne obliga ca tot ce construim sa fie parte dintr-un tot unitar. Zilele acestea am demarat o ampla campanie de verificare si dupa caz de demolare a constructiilor fara autorizatie. Vreau ca toata lumea sa inteleaga ca dezvoltarea urbana nu trebuie facuta haotic. Legea  trebuie respectata de toata lumea, de aceea vom face in continuare verificari drastice pentru identificarea constructiilor ilegale si nu voi tolera lucrari fara autorizatie. Am descoperit numeroase cazuri de abuz, prin care s-a construit fara incadrarea in regulamentul de urbanism aprobat”, a transmis Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.

In urma controalelor efectuate de Politia Locala privind disciplina in constructii, au fost identificate mai multe lucrari care, fie nu aveau autorizatie de construire, fie incalcau normele in vigoare prevazute de Legea 50/1991, republicata. Pana acum au fost deja demolate, sau sunt in curs de demolare, 5 constructii ilegale. 3 dintre ele se afla  pe Platoul Bucegi in Valea Soarelui si Valea Dorului si 2 in oras in zona Zgarbura respectiv Calea Brasovului.

 

Foto: Primaria Sinaia