Autoritatile din Timisoara le-au dat o veste buna elevilor care sustin zilele acestea probele examenelor nationale, dar si olimpicilor. Cei cu rezultate deosebite, vor fi premiati.

 

Elevii care se intorc acasa cu premiile I, II, III de la olimpiadele nationale si internationale, dar si profesorii care i-au pregatit vor avea parte de premii in bani. In aceasta categorie vor intra si copiii cu media 10 la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat, dar si cei care au nevoie de sustinere financiara pentru a lua parte la olimpiade sau tabere de excelenta!

Au fost alocate sume in bugetul local pentru cei peste 135 de olimpici si copii de nota 10, precum si pentru cei care i-au indrumat. Numarul lor va creste pentru ca examenele nationale si anumite etape ale olimpiadelor sunt inca in derulare.

Vor fi recompensati:

·elevii din invatamantul preuniversitar care au obtinut premiul I, II sau III la olimpiadele si concursurile scolare nationale/internationale, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educatiei;

· profesorii coordonatori ai elevilor care au obtinut premiul I, II sau III la olimpiadele si concursurile scolare nationale/internationale; un profesor coordonator care a pregatit un elev sau mai multi pentru o disciplina scolara, va fi premiat o singura data pentru cea mai buna performanta/cel mai bun loc obtinut de elevul pregatit;

· elevii din invatamantul preuniversitar care au obtinut media 10 la examenul de evaluare nationala;

· elevii din invatamantul preuniversitar care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat;

· elevii selectati pentru participarea la olimpiade si concursuri scolare sau tabere de excelenta academica.