O comuna din Prahova face pasi importanti spre modernizare. Primaria din localitate a fost dotata cu sisteme moderne de pontaj pentru angajati, in comuna a inceput colectarea selectiva a gunoiului, taxele pot fi achitate online, iar scolile au fost modernizate in ultima perioada.

Se poate si in comunele mici. Totul sta in vointa. O demostreaza administratia locala din comuna prahoveana Cerasu. Localitatea este situata in partea de nord-est a judetului, in zona montana a acestuia, la 45 km de resedinta Ploiesti, pe valea Drajnei. Are in componenta sase sate si o populatie de 4628 locuitori.
La Primaria Cerasu a fost dotata cu un sistem de pontaj extrem de complex, menit sa incurajeze salariatii sa respecte programul de lucru. Astfel, au fost instalate sisteme electronice de pontaj si turnicheti. Pontajul se face in fata unei camere video, astfel incat cartelele nu pot fi date de la un salariat la altul. Cei care nu ajung la timp sau pleaca mai devreme nu sunt pontati si fie pierd din salariu, fie sunt obligati sa recupereze orele lipsa. Spre exemplu, au fost cazuri in care un angajat a plecat la 15.59 si s-a trezit cu o intreaga ora taiata!
Totodata, scolile din localitate au fost modernizate, iar in prezent se deruleaza si procesul de colectare selectiva a gunoiului, asa cum prevad normele europene.
Autoritatile locale au luat masuri pentru ca taxele si impozitele sa poata fi achitate online.