Sarbatoare traditionala cu scop caritabil in judetul Arges. Primarii au donat si anul acesta porci pentru a fi sacrificati in cadrul unui eveniment cu scop social. Peste trei tone de carne de porc au ajuns in centrele de copii si batrani aflate in subordinea DGASPC Arges, institutie subordonata Consiliului Judetean Arges.
“Ignatul la Golesti” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Judetean Arges in parteneriat cu Asociatia Comunelor din Romania, filiala Arges. Pentru acest eveniment au fost sacrificati 30 de porci, donati de primarii de comune, orase si municipii.
Atmosfera a fost una de sarbatoare unde primarii din judet s-au intrecut in respectarea traditiei de a taia porcul si a prepara toate cele necesare, de Ignat.
S-au inregistrat si recorduri, doi porci au avut peste 350 de kilograme. Au fost si primari care au adus cate 2 porci, fie singuri, fie asociindu-se cu primari din localitatile invecinate. Atmosfera a fost intretinuta de grupuri de colindatori din comunele din Arges.
“Ne-am dorit ca cei mai putini norocosi, copiii si batranii din centrele DGASPC, sa simta si ei bucuria sarbatorilor. In plus, pastram astfel si traditia romaneasca de Ignat”, a declarat Ion Minzina, presedinte C.J. Arges.