Este oficial! Primarii de sector si ai municipiilor resedinta de judet vor putea avea acces la informatii din domeniul securitatii nationale. Legea a fost votata luni de Senat, in calitate de for decizional, dupa ce, in luna martie, Camera Deputatilor a aprobat proiectul.

Initiativa apartine parlamentarilor din partidele PNL si PSD si este motivata prin faptul ca: Realitatea practica a ultimilor ani arata ca atat primarii de sectoare ai municipiului Bucuresti, cat si primarii municipiilor resedinta de judet au in gestiune obiective de interes cu impact in zona securitatii nationale, administrarea patrimoniului unitatilor administrativ-teritoriale, precum si a unor fonduri importante cu implicatii in zona de securitate nationala”, potrivit expunerii de motive a proiectului de lege.

Astfel, primarii vor avea acces la de informatii in domeniul securitatii nationale, pe probleme ce vizeaza competenta acestora.
Totusi, exista si o exceptie de la regula. Mai exact, noua lege prevede ca informatiile pentru securitatea nationala obtinute din strainatate de SIE sunt exceptate de la dispozitiile prevazute in proiectul de lege.