Saptamana aceasta a inceput cursa pentru atragerea primelor fonduri prin programul national “Anghel Saligny” de catre unitatile administrative teritoriale din Romania. Primariile au termen limita pan ape data de 26 aprilie 2022, pentru a depune cereri de finantare.

Prima linie a programului este destinata proiectelor care vizeaza sisteme de distributie a gazelor naturale, inclusiv a bransamentelor, precum si a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale.
”Ordinul comun al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei si al ministrului energiei nr. 278/167/2022 privind aprobarea Normelor metodologice a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, astfel ca, din acest moment, autoritatile locale pot cere finantare pentru proiectele prin care vom realiza 2.500 km de conducte de gaze si vom bransa 150.000 familii la reteaua de distributie a gazelor naturale”, se arata in comunicatul Ministerului Dezvoltarii.
Primariile care au pregatit deja proiectele, pot accesa platforma https://investitii.mdlpa.ro/, unde pot depune cererile de finantare conform ghidului disponibil pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si in platforma electronica investitii.mdlpa.ro.