Ministerul Dezvoltarii a lansat luni cea de-a doua runda de apel de proiecte pentru “Valul renovarii”. In primele ore au fost depuse 1.503 de cereri de finantare, in valoare totala de 2,34 miliarde de euro. Bugetul disponibil este de 985.405.000 de euro, pentru proiecte care vizeaza eficientizarea energetica si consolidarea seismica a blocurilor de locuinte si a cladirilor publice, cu finantare din Planul National de Redresare si Rezilienta.

”Programul de renovare a cladirilor derulat de Ministerul Dezvoltarii este de succes, fapt care se arata in numarul mare de cereri depuse. A fost un program transparent, bine pregatit, astfel ca beneficiarii au accesat rapid si eficient fondurile” – a declarat ministrul Dezvoltarii, potrivit comunicatului transmis de institutie.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrata a cladirilor publice, pentru renovarea energetica moderata a cladirilor rezidentiale multifamiliale, precum si pentru renovarea energetica moderata a cladirilor publice la nivel local.

Cererile de finantare pot fi depuse exclusiv online, de catre autoritatile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, pana la data de 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare si contractare este 31 decembrie.