24 de primarii care au accesat finantare pentru realizarea de crese moderne au primit aprobarea de la Ministerul Dezvoltarii. Cresele, eficiente din punct de vedere energetic, sunt incluse in Programul guvernamental de construire de crese ”Sfanta Ana”. Prin constructia acestor 24 crese, vor fi create 1.110 de noi locuri pentru copiii din aceste localitati.
Cu aceste unitati de invatamant anteprescolar, Ministerul Dezvoltarii finanteaza, pana in prezent, un total de 253 de crese, dintre care una a fost deja construita si predata autoritatilor locale, la sfarsitul anului trecut, la Falticeni. In 2021, Ministerul Dezvoltarii a demarat un amplu program pentru construirea de crese, prin care vor creste semnificativ locurile din cresele de stat. Cresele vor fi construite dupa un proiect tip, elaborat de minister, care vine in ajutorul autoritatilor publice locale si care va diminua timpul necesar constructiei.
Astfel, in localitatile Teius (jud. Alba), Bran (jud. Brasov), Valu lui Traian (jud. Constanta), Sic (jud. Cluj), Dragomiresti (jud. Dambovita), Cristuru Secuiesc (jud. Harghita), Ciurea (jud. Iasi), Cristesti (jud. Mures), Sabaoani (jud. Neamt), Zanesti (jud. Neamt), Banesti (jud. Prahova), Lipanesti (jud. Prahova), Criseni (jud. Salaj), Jibou (jud. Salaj), Tufesti (jud. Braila), Scornicesti (jud. Olt), Fratautii Vechi (jud. Suceava), Vama (jud. Suceava) si Zvoristea (jud. Suceava) va fi construita cate o cresa mica (pentru cate 40 de anteprescolari), precum si alte 5 crese medii (pentru 70 de anteprescolari) in Botosani, Bontida (jud. Cluj), Lunguletu (jud. Dambovita), Turceni (jud. Gorj) si Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita).