Primariile dambovitene sunt mai aproape de obtinerea fondurilor guvernamentale din Programul National “Anghel Saligny”. Ministerul Dezvoltarii a transmis autoritatilor locale semnalul pentru incarcarea in platforma digitala investitii.mdlpa.ro a documentele necesare incheierii contractelor de finantare. Dambovita este primul judet pentru care s-au aprobat investitiile prin programul guvernamental. In judet, au fost propuse spre finantare 137 de obiective de investitii, in valoare de 1,3 miliarde de lei.

“Ministrul Dezvoltarii a notificat beneficiarii acestor proiecte asupra modalitatii de depunere a documentelor necesare, precum si a situatiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie incarcate in platforma. Dupa cum este cunoscut, pana in prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investitii din 16 judete (Alba, Arad, Arges, Bihor, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Mures, Sibiu, Tulcea si Valcea) si sectoarele municipiului Bucuresti, a precizat ministrul, care a spus ca urmeaza si aprobarile investitiilor si pentru celelalte judete”, a transmis Ministerul Dezvoltarii.

In judetul Dambovita, au fost propuse spre finantare 137 de obiective de investitii, in valoare de 1,3 miliarde de lei. Investitiile propuse de cele 82 de primarii si Consiliul Judetean vor beneficia de o finantare de 1,380,758,481.56 de lei. Astfel, pentru 38 de primarii au fost aprobate proiecte de apa si canalizare, iar pentru 62 de primarii au fost alocate fonduri pentru proiecte de refacere a drumurilor, podurilor si podetelor.

Prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii, asigura serviciile de baza in localitati (apa, retele de canalizare si de gaze) si reabiliteaza drumurile si podurile.

 

Foto: pexels.com