Primariile din judetul Dambovita au inceput distribuirea pachetelor cu alimente de la Uniunea Europeana. La nivel national se desfasoara o noua etapa de repartizare a ajutoarelor din cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD), finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.
Cutiile au alimente au ajuns deja in depozitele unitatilor administrativ-teritoriale si mai multe primarii au transmis beneficiarilor programul in care pot fi ridicate ajutoarele alimentare.
Pachetele sunt destinate familiilor si persoanelor singure carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat (beneficiari de ajutor social), familiilor beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei, persoanelor aflate in situatii critice sau victime ale calamitatilor, persoanele cu handicap grav si accentuat.
Fiecare pachet cu produse alimentare contine faina alba de grau, malai, paste, ulei, zahar, orez, conserve de carne, pate, compot si gem de fructe. Greutatea totala a fiecarui pachet este de aproximativ 25 kg.