Primariile pot obtine finantare de la Administratia Fondului pentru Mediu, pentur achizitia de microbuze scolare pentru elevi.
A fost lansat programul destinat achizitiei de microbuze electrice, hibride si alimentate cu gaz natural comprimat, care vor fi utilizate in transportul scolar al elevilor. Programul are un buget de 300 de milioane de lei. Programul va incepe efectiv la data de 8 septembrie.La acest program pot sa aplice consiliile judetene si subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti.

“Prin acest program se finanteaza achizitionarea microbuzelor electrice, hibride si a celor alimentate GNC, achizitionarea statiilor de reincarcare a microbuzelor, cheltuielile cu consultanta pentru implementarea proiectului, in limita a 1% din totalul sumei aferente achizitiei microbuzelor si statiilor solicitate, TVA aferenta proiectului, in conditiile in care aceasta a fost solicitata si nu este recuperabila, rambursabila sau compensata prin orice alte mijloace potrivit prevederilor legale. Achizitionarea statiilor de reincarcare este permisa in limita unei statii de reincarcare/microbuz achizitionat”, a transmis Ministerul Mediului.

Programul va incepe efectiv la data de 8 septembrie. Pana atunci, consiliile judetene, impreuna cu autoritatile publice locale ar trebui sa pregateasca documentatiile de finantare. Va fi deschis timp de doua luni, intre 8 septembrie si 8 noiembrie.

Finantarea se acorda in functie de categoria unitatii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, dupa cum urmeaza:
– pentru unitatile administrativ-teritoriale cu un numar de elevi pe raza UAT-ului mai mic de 40.000, se acorda maximum 7 milioane lei;
-pentru unitatile administrativ-teritoriale cu un numar de elevi pe raza UAT-ului intre 40.001-60.000, se acorda maximum 15 milioane lei;
– pentru unitatile administrativ-teritoriale cu un numar de elevi pe raza UAT-ului mai mare de 60.000, se acorda maximum 25 milioane lei.