Primariile vor fi sprijinite de stat pentru plata facturilor la utilitati. Mai exact, unitatile administrative-teritoriale au termen pana pe data de 20 august pentru depunerea cererilor, in urma carora vor beneficia de subventii. Banii vor fi virati in conturile primariilor, de unde vor fi directionati catre producatorii de energie termica.

Sumele alocate vizeaza acoperirea costurilor legate de achizitia gazelor naturale destinate producerii de energie termica in perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022”.Pentru a obtine subventia, primariile trebuie sa trimita la Ministerul Dezvoltarii o cerere, la care sa ataseze si un extras din contractul de furnizare de gaze naturale, din care sa rezulte partile contractante, durata contractului, cantitatea contractanta si pretul gazelor naturale, certificat conform cu originalul si copiile facturilor fiscale gaze naturale, certificate conform cu originalul.

Termenul-limita pentru depunerea solicitarilor pentru subventii este 20 august. De la momentul inregistrarii lor, in termen de cel mult zece zile de la primire, se va promova ordinul de repartizare a sumelor. Banii vor ajunge ulterior in conturile unitatilor administrative-teritoriale. De aici, primariile vor transfera sumele catre producatorii de energie termica in maximum trei zile de la data inregistrarii sumelor, conform ordinului Ministerului Finantelor.