Primariile din toata tara colecteaza in aceasta perioada cererile de la localnici pentru acordarea ajutorului de incalzire in sezonul rece 2022-2023. Solicitarile se depun la sediile unitatilor-administrativ-teritoriale din toata Romania, in functie de domiciliu.

Sprijinul financiar se acorda in baza Legii consumatorului vulnerabil, iar pentru a incasa ajutorul de incalzire in perioada 1 noiembrie 2022 -31 martie 2023, romanii trebuie sa depuna cererile pana in data de 15 octombrie.
Potrivit legii, stabilirea dreptului de acordare a ajutorului se face prin dispozitia primarului, astfel:
-incepand cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele pana la data de 20 a lunii respective;
-incepand cu luna urmatoare, pentru cei care au depus documentele dupa data de 20;
-incepand cu luna depunerii cererii, pentru beneficiarii de ajutor social al caror drept de ajutor social este stabilit incepand cu acea luna, indiferent de data la care a fost depusa cererea.

Pot cere ajutorul de incalzire pentru sezonul rece familiile care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 de lei pe fiecare membru sau persoanele singure care castiga pe luna pana in 2.053 de lei.

Valoarea de referinta luata in calcul la stabilirea ajutorului de incalzire, in functie de sistemul de incalzire utilizat, nu poate fi mai mica de:
250 lei/ luna, pentru gaze naturale;
500 lei/ luna, pentru energie electrica;
320 lei/ luna, pentru combustibili solizi si/ sau petrolieri.

 

Sursa foto: playtech.ro