Primaria Aninoasa a anuntat ca este in cautarea unui medic de familie care sa asigure servicii medicale pentru locuitorii din comuna. La data de 1 aprilie, singurul medic de familie din satul Aninoasa s-a pensionat.

Problema lipsei medicilor de familie nu afecteaza doar localitatea Aninoasa. In judet sunt zeci de localitati in mediul rural care nu au o schema completa in sectorul medicinei de familie, iar in doua dintre comunele dambovitene, potrivit CJAS, nu exista medic de familie.
Situatia la Aninoasa este una delicata pentru ca pe listele medicului de familie care s-a pensionat erau bolnavi cronici, persoane varstnice, persoane care nu se pot deplasa usor catre alti medici, dar si copii mici. Primarul Vladut Nicolae a transmis: “Sunt si persoane fara venituri mari, care vor fi nevoite sa plateasca pentru tratamente sa caute solutii pentru a primi retete sau scheme de tratament. Noi am incercat in ultimele zile sa identificam un medic dispus sa vina in localitatea noastra, dar ne-am lovit si de un blocaj administrativ. Legea spune ca un medic nu poate veni intr-o unitate administrative teritoriala cu punct secundar de lucru in timp ce in localitatea respectiva mai exista cel putin un alt medic titular. Noi in Sateni si Viforata avem medic de familie. Ne trebuie medic titular in Aninoasa. Am facut adrese catre Colegiul Medicilor si CJAS. Ne alaturam fara rezerva unor demersuri catre Ministerul Sanatatii, eventual o derogare de la lege pentru o perioada”.
La Aninoasa, medicul de familie ar dispune de toate conditiile.