Cuplurile care au spus DA in fata ofiterului de stare civila, in urma cu decenii, vor fi premiate la Aninoasa. Primarul Vladut Niculae a pregatit surprize pentru protagonistii celor mai trainice casnicii din comuna.

 

In cadrul Consiliului Local Aninoasa s-a aprobat acordarea ”Diplomei de fidelitate” si plata unor premii, familiilor de pe raza comunei Aninoasa, judet Dambovita, care isi aniverseaza casatoria, astfel: ”Diploma de fidelitate” si un premiu in valoare de 300 lei pentru familiile care implinesc 25 de ani de casatorie neintrerupta, in anul depunerii cererii; ”Diploma de fidelitate” si un premiu in valoare de 500 lei pentru familiile care implinesc 50 de ani de casatorie neintrerupta, in anul depunerii cererii; ”Diploma de fidelitate” si un premiu in valoare de 1.000 lei pentru familiile care implinesc 75 de ani de casatorie neintrerupta, in anul depunerii cererii.

”Diploma de fidelitate” reprezinta o distinctie civica acordata de catre Consiliul Local al comunei Aninoasa, persoanelor fizice, ca insemn al iubirii trainice, increderii in legamantul sfant al casatoriei si respectului reciproc.”Diploma de fidelitate” si premiul alocat se acorda o singura data familiilor solicitante, pentru fiecare perioada de casatorie neintrerupta pe care cuplul o aniverseaza, pe baza de cerere.

Cererea se depune personal de catre unul dintre soti la registratura primariei cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de data celebrarii evenimentului. Inmanarea ”Diplomei de fidelitate” si a premiilor se face de catre primarul localitatii, Vladut Niculae.

In anul 2023, celebrarea evenimentului va avea loc in data de 15 mai, cand este marcata Ziua Familiei.