Primarul municipiului Arad a anuntat ca Stadionul „Francisc Neuman” va beneficia de lucrari de modernizare. Mai exact, vorbim de servicii de refacere a gazonului si de intretinere, avand in vedere ca arena a fost inagurata in 2020, dupa cinci ani in care s-a aflat in proces de extindere si reabilitare.

Primaria Municipiului Arad, prin Recons S.A. a definitivat procedura de achizitie publica privind Serviciile de proiectare tehnica-faza DALI a Stadionului „Francisc Neuman”. Este vorba despre 5 loturi, cu o valoare totala estimata de 353.983 RON.

In cadrul proiectului se vor realiza urmatoarele servicii: refacerea si reabilitarea gazonului de pe Stadionul „Francisc Neuman”, reconfigurarea sistemului de canalizare, instalarea sonorizarii, asigurarea ventilatiei in zona de vitralii la Tribuna A si montare panou control si caruri TV.

Calin Bibart, primarul Aradului, a transmis: „Suntem in prima etapa a acestei achizitii publice, astazi s-au semnat contractele de prestari servicii pentru loturile 1,2 si 4.Urmeaza sa intram in etapa a doua, cea de executie a lucrarilor. Speram ca in a doua parte a anului viitor meciurile si evenimentele de pe Stadionul „Francisc Neuman” sa se desfasoare in conditii mult imbunatatite”.

Stadionul municipal a fost inaugurat in 2020, dupa ce in 2014 a inceput demolarea fostei arene, iar in 2015 au debutat lucrarile de reabilitare si extindere. La acel moment lucrarea a fost finantata exclusiv din bugetul local, cu 14 milioane de euro, si a insumat peste 12.300 metri cubi de beton turnat si 2.250 de tone de armatura si structura metalica.
Lucrarile de acum au fost incadrate la categoria “upgrade”, conform primarului si vor fi sustinute tot din fonduri locale.