Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prezent alaturi de copii, profesori si parinti la ceremoniile de deschidere a anului scolar 2023-2024 la trei scoli din cartierele clujene – Scoala Gimnaziala „Iuliu Hatieganu” (Manastur), Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga” (Iris), Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” (Marasti). Cu aceasta ocazie, edilul a facut si un bilant al investitiilor in infrastructura scolara din ultimii ani:

 

„Impreuna, aici la Cluj, am inteles ca educatia este pe primul loc. De aceea, in ultimii zece ani, am investit in fiecare an in educatie cel putin 20% din taxele si impozitele incasate si am creat spatii suplimentare pentru peste 2.500 de elevi. Au fost construite 142 de noi sali de clasa si laboratoare, 4 sali noi de sport, 8 corpuri noi de cladire. De asemenea, 7 corpuri au fost supraetajate, 5 corpuri au fost modernizate si alte 4 sali de sport au fost extinse si modernizate. Doar anul acesta s-au dat in folosinta investitii in valoare de peste 17 milioane de euro. La fiecare scoala modernizata, unde a fost posibil, am plantat copaci pentru a extinde spatiul verde.Aceasta dezvoltare a infrastructurii educationale nu este meritul primarului. Este meritul nostru comun, al clujenilor, pentru ca din banii clujenilor si din banii cetatenilor Uniunii Europene sunt realizate aceste investitii si sustinute programele pentru elevi”, a transmis Emil Boc.

Edilul a transmis si un mesaj de încurajare elevilor:

 

„Ne mandrim cu scolile, cu elevii si profesorii nostri. In numele comunitatii clujene le transmit inca o data Felicitari tuturor pentru reusitele de pana acum si mult succes in noul an scolar 2023-2024!”.