Anului 2022 continua cu provocari pentru administratiile locale din Romania. Dupa doi ani de pandemie si cheltuieli neprevazute, fondurile din bugetul local au scazut considerabil, iar singura solutie pentru a dezvolta proiecte in localitati este atragerea de fonduri din alte surse.
Primarul din Darmanesti, Valentin Mihalache, si-a propus ca in 2022 sa obtina cat mai multe fonduri, europene si guvernamentale, pentru a face schimbari importante in comunitate. Acesta a declarat pentru ziarul local din Darmanesti ca are in plan investitii in infrastructura, canalizare, reabilitare termica, dar si proiecte de asfaltare in Darmanesti. Banii raman o problema.
Primarul a profitat de orice ocazie pentru a atrage fonduri. A depus proiect in programul „Anghel Saligny” pentru 11 km de drumuri comunale.
Primaria Darmanesti mai are in plan si o sala de sport scolara, in colaborare cu CNI, realizarea unui dispensar uman in Marginenii de Sus si a unui camin cultural, dar si reabilitare, modernizare, extindere si dotare Scoala Darmanesti si infiintarea unei scoli profesionale.