Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a facut un apel catre Guvern pentru a primi sprijin. Primaria nu mai dispune de fonduri pentru a plati furnizarea agentului termic, motiv pentru care scolile nu mai pot functiona in format fata-n fata.

Intr-o informare transmisa Inspectoratului Scolar, primaria Giurgiu precizeaza:
„Avand in vedere dificultatile financiare cu care ne confruntam, va informam ca nu putem continua asigurarea agentului termic in scoli, motiv pentru care, in perioada 3-9 ianuarie, cursurile in scolile din municipiul Giurgiu se vor desfasura online”.
Pe 10 ianuarie ar urma sa reinceapa cursurile si elevii din clasele mici, insa nu se stie daca pana atunci se va gasi o solutie pentru a plati furnizarea caldurii in scoli, sau acestia vor fi de asemenea trimisi acasa, in sistem online. Primarul a anuntat inca din decembrie 2021 ca nu mai sunt bani pentru plata agentului termic. Acesta preciza la acel moment ca primaria are cheltuieli de 180.000 de lei pe zi, in contextual cresterii pretului la utilitati. Primarul a transmis ca pentru a iesi din acest impas, singura solutie este un ajutor de la Guvern.