Primarul din comuna damboviteana Petresti a facut un obicei din a dezbate la inceput de an proiectele propuse pentru dezvoltarea localitatii. Inainte de stabilirea bugetului comunei pe 2022, Andrei Lucian se sfatuieste cu cetatenii asupra investitiilor necesare in localitate. Pentru ca anul acesta pandemia a dat putin planurile peste cap, primarul a decis sa organizeze totusi dezbaterea, dar online, pe pagina sa de socializare. Edilul-sef din Petresti a expus lista de proiecte si stadiile in care se afla si a cerut parerea localnicilor.
“Anul acesta, vom finaliza asfaltarea si modernizarea micilor stradute ce au mai ramas (deoarece acestea au fost foarte mici si foarte inguste), dupa cum urmeaza:
In satul Ionesti:
– Str. Toamnei – 74 metri liniari
– Str. Morteni – 331 metri liniari
– Str. Sportului – 90 metri liniari
– Str. Chitea – 77 metri liniari
– Fundatura Morii- metri liniari
In satul Petresti a ramas neasfaltata o singura strada si anume str. Doliei – 400 metri liniari- curand si aceasta va fi asfaltata.
In satul Coada Izvorului – str. Parcului 132 metri liniari.
In satul Potlogeni Deal – str. Prelungirea Bisericii – 112 metri liniari. Astfel in anul 2022 nu va mai exista nici macar o straduta neasfaltata in comuna.
Tot in anul 2022 va fi finalizat Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati, lucrare ce este executata in prezent in proportie de 90%.
Au fost alocate fonduri pentru ca in urmatorii 2 ani sa fie dalate toate santurile din comuna.
Dupa cum se observa, proiectul cu gazele continua, in prezent conducta se extinde si pe strazile secundare din satul Petresti, urmand ca in viitorul foarte apropiat sa se extinda si in celelalte sate ale comunei.
Tot anul acesta avem promisiuni ferme ca segmentul de canalizare (10 km + 2 statii de epurare), va fi preluat de Compania de Apa Dambovita, lucrare ce este functionala inca de anul trecut.
Dupa cum v-am mai informat , inca de anul trecut am depus un proiect amplu pentru o super modernizare a Scolii Petresti.
Un alt proiect este continuarea modernizarii Centrului Civic Petresti.
Avem depus un proiect la CNI pentru un dispensar nou la nivel de comuna.
Tot anul acesta vom initia un proiect pentru o Baza Sportiva in satul Puntea de Greci.
Acestea sunt proiectele mari pe care dumneavoastra de-a lungul anilor ni le-ati transmis, iar in mare parte acestea vor deveni realitate in curand.
Ca de obicei vor fi alocate in continuare fonduri din buget si pentru scoli, parcuri, dispensare, biserici, iluminat public, drumuri de exploatatie agricola, monumente si diferite evenimente scolare.
Sfaturile si ideile dumneavostra vor fi luate in calcul, ca si pana acum , analizate si puse in practica, in functie de disponibilitatea financiara. In continuare va asteptam in cel mai scurt timp cu idei si sugestii referitoare la bunastarea si dezvoltarea comunei”, este mesajul transmis de primarul din Petresti.

Ideile nu au intarziat sa apara. O localnica i-a propus montarea de panouri fotovoltaice pentru scoli, gradinite, dispensar. Un alt localnic a propus un program de sterilizare pentru cainii fara stapan, iar o alta propunere a fost organizarea unui targ saptamanal.