Finalul de an a adus o veste buna pentru iubitorii sportului din Sibiu. A fost inaugurat Stadionul Municipal Sibiu, dupa o investitie de 211 de milioane de lei, finantata exclusiv din bugetul local al municipiului.

La inaugurare au participat primarul -Astrid Fodor, presedintele FRF -Razvan Burleanu si presedintele grupului CON-A , constructorul Stadionului – Mircea Bulboaca.

Stadionul Municipal Sibiu a fost deja omologat de Federatia Romana de Fotbal si de Liga Profesionista de Fotbal, urmand sa se demareze procedura de omologare UEFA, acesta fiind construit la standardele corespunzatoare gradului IV.
„Am finalizat lucrarile de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, o investitie ampla, in valoare de 211 de milioane de lei, finantata exclusiv din bugetul local al Sibiului – deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui. Acesta este un obiectiv necesar si mult asteptat, completand portofoliul de lucrari pe care le finantam in educatie, sanatate si infrastructura rutiera, pentru transportul public si pentru biciclete. Sibienii isi doresc sa faca sport si sa vada sport asa ca, noi, ca administratie locala, investim in egala masura si in acest domeniu precum si in obiective de timp liber, pentru ca Sibiul sa fie un oras in care se traieste frumos”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Tribuna oficiala, tribuna II si cele doua peluze ofera 13.013 locuri, fiind create 16 cai de acces spre acestea. Stadionul include vestiare pentru sportivi, antrenori si copii de mingi, sali de masaj, cabinete medicale, saune, o sala de antrenament si o sala de forta, sala pentru conferinte, spatii de lucru generoase, cu acces la WiFi, trei studiouri TV, sala pentru crainici, camere pentru machiaj. La exterior, in tribuna I, tribuna II, peluza nord si peluza sud au fost create spatii pentru amplasarea camerelor TV pentru transmisiuni.

Nocturna asigura iluminarea impusa de cerintele standardului UEFA. Cele 2 tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m, vor putea afisa logo-uri grafice, animatii si vor prelua imagini LIVE. Stadionul ofera infrastructura pentru atletism si box. Totodata, este optimizat pentru persoanele cu dizabilitati. Acestea au in primul rand cai de acces dedicate. Pe Stadion au fost create 20 de locuri speciale pentru spectatorii in scaun cu rotile si alte 20 pentru apartinatorii acestora. De asemenea, 6 locuri de parcare sunt rezervate in acest scop. Din totalul de 90 de grupuri sanitare amenajate in Stadion, 7 sunt dedicate persoanelor cu dizabilitati.