Primarul din Ploiesti vrea sa ofere terenuri pentru locuinte tinerilor din municipiu. Edilul-sef Andrei Volosevici propune Consiliului Local al municipiului Ploiesti lotizarea a 4 ha de teren pentru atribuirea unor loturi tinerilor pana in 35 de ani.

 

„Proiectul de hotarare inaintat de primarul Andrei Volosevici presupune revenirea in patrimoniul municipiului Ploiesti a terenului de 15 ha transferat Consiliului Judetean Prahova in august 2021, pentru care Consiliul Judetean nu a intreprins niciun fel de demers in vederea demararii unor investitii acolo, avand in vedere ca din data de 26.08.2021 si pana in prezent, nu a fost solicitat niciun certificat de urbanism pentru terenurile transferate prin HCL 282/2021”, se arata intr-un comunicat de presa.

 

Din cele 15 ha pot fi utilizate doar 4 ha, restul de 10 ha avand restrictie de construire, fiind incadrate in registrul spatiilor verzi ca suprafete neconstruibile.

 

„Avand in vedere numarul foarte mare de cereri pentru atribuirea de terenuri pentru tineri, consider ca este in interesul ploiestenilor ca terenul transmis de Consiliul Local al Municipiului Ploiesti in domeniul public al judetului Prahova sa se intoarca de la Consiliul Judetean Prahova in patrimoniul Municipiului Ploiesti, pentru a fi atribuit tinerilor ploiesteni, in conformitate cu prevederile legii”, a transmis primarul Andrei Volosevici.