De anul acesta bolnavii care vor merge la recuperare la Spitalul din Bradet vor avea parte de conditii mult mai bune.

Primul proiect pe fonduri europene din exercitiul financiar 2016 – 2020, desfasurat in judeul Arges, se va finaliza anul acesta. Lucrarile care au debutat in primavara cuprind anvelopare, refacere instalatie sanitara, schimbarea corpurilor de iluminat si instalarea de panouri electrice pentru a reduce consumul de energie.

 

Infrastructura medicala din Arges pare ca merge pe o cale mai buna decat pana acum. Spitalul de Recuperare Bradet situat intr-o regiune cu traditie balneara (apele sulfuroase) a fost infiintat la baza statiunii Bradet. Cladirea cuprinde 8 etaje si a fost construita in anul 1975. Din 2010, Consiliul Judetean Arges a preluat unitatea si a inceput investitiile. Conducerea CJD Arges a anuntat ca lucrarile care au inceput pe 19 aprilie anul acesta, in cadrul proiectului pe fonduri europene care a vizat “Cresterea Eficientei Energetice a Spitalului de Recuperare Bradet” se apropie de finalizare.

Ce s-a schimbat?
Au fost realizate lucrari de anvelopare, lucrari de schimbare a tuturor corpurilor de iluminat, a caloriferelor si s-au instalat panouri electrice pentru a reduce consumul de energie. Se vor reduce si emisiile de dioxid de carbon astfel incat la finalul proiectului practic din 548 de tone de dioxid de carbon eliberate anual in atmosfera se va ajunge la aproximativ 156 de tone. Se va reduce si consumul de energie electrica de la 2.538.214 kWh /pe an la aproximativ 828.542 kWh /pe an. De asemenea proiectul a cuprins si izolare termica la exterior, termoizolarea la exterior a peretilor supraterani ai subsolului (soclu), termohidroizolarea terasei corpului anexa, a planseului sub pod si izolarea termica a planseuluipeste subsol. A fost construita si o scara pe structura metalica pentru evacuare in caz de incendiu.

Nicio lucrare fara intarzieri si penalizari
Ca in multe alte cazuri, si la reabilitarea Spitalului Bradet, fata de graficul initial exista o intarziere de aproximativ 2 luni de zile. Conform prevederilor contractului, constructorul va fi penalizat cu 0.1% pe zi pentru restul lucrarilor care au ramas de executat. Conducerea CJD Arges a precizat ca in toate cele 12 proiecte s-au inregistrat intarzieri, dar au fost luate masuri.

Proiectul, in cifre
Proiectul depus de Consiliul Judetean Arges, cu o valoare totala de 4.273.336,36 lei, a beneficiat de finantare europeana prin Programul Operational Regional 2014-2020, din care 3.160.266,77 lei reprezinta valoarea totala nerambursabila solicitata, iar 1.113.069,59 lei este contributia beneficiarului.