In contextul in care ultimele date arata o crestere a achizitiilor si inmatricularilor de autovehicule electrice in Romania, in detrimentul masinilor diesel, autoritatile locale incep sa demareze pregatirile pentru a asigura infrastructura necesara soferilor. O astfel de initiativa vine de la Pucioasa, judetul Dambovita, unde primaria a depus un proiect de obinere a finantarii pentru 10 statii de incarcare pentru vehicule electrice.
“Ca inginer auto, (cu facultatea facuta in secolul trecut), iubesc autovehiculele cu motoare termice! Insa a venit momentul sa punem mediul pe primul loc, cu gandul la viitorul copiilor nostri! Pentru ca nu vrem sa ratam nicio sansa de a moderniza orasul si a fi in pas cu nevoile viitorului deloc indepartat, saptamana aceasta am depus proiectul „STATII DE REINCARCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE LOCALITATEA PUCIOASA, JUDET DAMBOVITA, finantarea fiind asigurata de AFM”, a anuntat primarul Constantin Ana, fost director al RAR Dambovita.
Valoarea totala a proiectului este de 2.595.065,69 lei cu TVA, din care valoarea nerambursabila solicitata la Administratia Fondului de Mediu este de 1.900.000 lei cu TVA, iar durata de implementare este de 5 luni.
Locatiile unde se amplaseaza statiile sunt:
-Amplasament zona PECO, cu acces direct din DN71 – 2 statii + 6 locuri de parcare
-Amplasament Strada Florin Popescu, cu acces direct din DN71– 2 statii + 4 locuri de parcare
-Amplasament Str. Avram Iancu, cu acces direct din DN71– 1 statie + 2 locuri de parcare
-Amplasament – Primaria Pucioasa, cu acces direct din DN71 -1 statie + 2 locuri de parcare
-Amplasament – Piata din oras Pucioasa, jud. Dambovita, cu acces direct din DN71 – 2 statii + 6 locuri de parcare
-Amplasament Filatura oras Pucioasa, jud. Dambovita, cu acces direct din Bulevardul Trandafirilor – 1 statie + 2 locuri de parcare
-Amplasament- strada Fantanilor din oras Pucioasa, jud. Dambovita, cu acces direct din DN71 -1 statie + 2 locuri de parcare
Fiecare statie asigura incarcarea simultana a doua vehicule, cu posibilitate de extindere a capacitatii de incarcare la 3 vehicule, astfel incat prin acest proiect se vor putea incarca 20 de autoturisme simultan.