Curg replicile intre reprezentanti partidelor aflate la guvernare dupa scandalul iscat in urma proiectului „Anghel Saligny”, un program care se vrea un inlocuitor al fostului PNDL si care este dedicat primariilor. Proiectul prevede alocarea sumei de 50 de miliarde lei, prin credite de angajament pentru perioada 2021-2028, finantare urmand a fi asigurata prin bugetul de stat.

Acesta a fost motivul pentru care premierul Citu a cerut demiterea ministrului Justitiei dupa ce acesta ar fi refuzat proiectul. Citu a declarat miercuri seara ca: „Acum cateva minute am trimis presedintelui Romaniei cererea de revocare din functia de ministru al Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta in Guvernul Romaniei ministri care sa se opuna modernizarii Romaniei. Stelian Ion este un ministru care nu a reusit sa se impuna in coalitie, nu a reusit sa isi duca la bun sfarsit proiectele. De exemplu, desfiintarea Sectiei Speciale, care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiintata”, i-a reprosat Citu lui Stelian Ion.

De cealalta parte a baricadei, cel care a ocupat scaunul de ministru al Justitiei a transmis ca refuzul sau este total justificat si ca proiectul are elemente de nelegalitate: „Din ce am vazut la prima vedere, din documentatia prezentata la un moment dat de colegii de la avizare, multe probleme de constitutionalitate, de nelegalitate, chestiuni care tin de regimul proprietatii publice, cui se atribuie aceste proiecte, care sunt conditiile legale. Dincolo de asta, repet, mi se cerea ceva imposibil, sa dai aviz pe un document pe care nu il aveai la minister. Frizeaza absurdul”.

Acesta a sustinut ca la Ministerul Justitiei nu a ajuns originalul acestui proiect.
Demiterea lui Stelian Ion de pe-o parte si proiectul „Anghel Saligny”, pe de alta parte, au dus la revolta USR Plus.

Acestia au reactionat vehement: „USR PLUS anunta ca isi retrage sprijinul politic pentru premierul Citu, care a aruncat tara in criza politica. USR PLUS nu a girat si nu va gira niciodata jaful din bani publici, in nicio formula de guvernare. Cerem Coalitiei sa ia act de lipsa unei majoritati care sa sustina Cabinetul Citu si solicitam declansarea de urgenta a negocierilor in Coalitie pentru desemnarea unui nou premier care sa formeze un nou guvern. In situatia in care discutiile din Coalitie vor esua in propunerea unui nou premier, USR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu” au transmis printr-un comunicat.