Tensiunile generate de aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență continuă.
PSD a solicitat astăzi ministrului Fondurilor Europene și prim-ministrului României detalii amănunțite și explicații în privința stadiului PNRR.

În comunicatul transmis de PSD, social democrații cer „premierului şi ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene să dea urgent explicaţii în legătură cu stadiul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. A solicitat România oficial o nouă amânare? Până când? Care sunt motivele repetatelor eşecuri în a primi aprobarea Comisiei Europene asupra PNRR? (…) Aşa de bine şi de susţinut s-a lucrat încât rezultatul este o nouă amânare! După cum a dezvăluit ministrul revocat al Finanţelor, Guvernul Cîţu a cerut oficial o nouă amânare a depunerii PNRR, încă din 15 iunie. Însă n-a comunicat nimic opiniei publice. Românii nu mai trebuie să ştie adevărul? PSD condamnă categoric modul incalificabil în care premierul Florin Cîţu şi ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene Cristian Ghinea îi mint şi îi dezinformează cu premeditare pe români. Aşa-zisul proces continuu de consultare cu Comisia Europeană, care ar fi menit să reducă divergenţele, este, în fapt, doar expresia neputinţei şi incompetenţei guvernamentale”.

Partidul Social Democrat a subliniat că țara noastră s-a pierdut pe traseu. Deși sunt state care sunt aproape să primească finanțarea, planul României de redresare încă ridică semne de întrebare.

 

„România rămâne codaşa Europei – deja sunt 17 ţări care au PNRR-urile aprobate şi urmează să încaseze primii bani – şi se scufundă în marasmul economic şi social provocat şi întreţinut de o guvernare ruptă de realitate şi de interesul național”, a transmis PSD în comunicatul de presă.

Pentru proiectele din PNRR România trebuie să primească 29,2 miliarde de euro. Cei mai mulți bani se vor duce la educație, transporturi și sănătate.