Romania e in criza politica guvernamentala, sanitara, educationala! Este singura certitudine a acestor zile. In timp ce premierul desemnat, Dacian Ciolos, poarta negocieri cu partidele, fiecare lider de formatiune politica are propria varianta. Ciolacu a afirmat astazi ca PSD este singurul partid care ar putea salva tara din dezastrul in care este acum.

 

 

„Dreapta intoarce Romania in anii 1996-2000: o alta Conventie Democrata, cu PNL si USR, se cearta pe putere, in vreme ce tara se scufunda in criza! Avem cea mai mare inflatie din ultimii 10 ani. Scolile si spitalele nu au bani sa plateasca utilitatile. O treime din micile companii sunt in insolventa sau au inchis definitiv afacerile. Iar sistemul sanitar este ingenuncheat de pandemie.

La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu – mult mai depasit de situatie – se joaca de-a Ciorbea si Radu Vasile cu Guvernul. Si, la fel ca atunci, indiferent ce combinatii ar face, ajungem la acelasi rezultat: doar PSD este capabil sa scoata tara din cea mai grea situatie socio-economica din ultimii 20 de ani”, a scris presedintele social-democratilor.

 

Ciolos, pe de alta parte, vede USR ca pe singura solutie salvatoare in prezent:

„Din perspectiva politica, trebuie sa intelegeti ca suntem al treilea partid ca numar de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o solutie politica la criza actuala. Nu suntem blocati in probleme interne, nu jucam criza politica gandindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur si simplu, am facut ceea ce trebuie sa faca un partid politic: sa isi asume o situatie de criza si sa raspunda pe masura momentului in care ne gasim. Ideea ca se castiga timp printr-o astfel de nominalizare este o greseala profunda. Nu suntem intr-o situatie de calm si bunastare sociala in care sa ne permitem sa taraganam decizii masurand cu sublerul ce avantaje ne ies daca speculam momentul. Noi am ales sa actionam”, a declarat presedintele USR.