Primaria Pucioasa din judetul Dambovita da startul colectarii selective a gunoiului in oras. Autoritatile locale au anuntat ca de la sediul primariei se vor repartiza europebelele pentru fiecare gospodarie si sacii pentru cele doua tipuri de deseuri. Primarul Constantin Ana a explicat intreaga procedura si a transmis un mesaj de mobilizare a localnicilor pentru un mediu mai curat si mai sanatos:

“Viitorul nostru si al copiilor nostri depinde de actiunile noastre de astazi! De la inceputul lunii Aprilie va incepe Colectarea selectiva a gunoiului menajer de pe raza orasului Pucioasa. vaVasteptam la sediul nostru din strada Pajistei (langa sediul Ambulantei) pentru a ridica europubela cuvenita fiecarei gospodarii (pentru fractia umeda) si sacii necesari pentru cele doua grupe de deseuri solide (sac albastru pentru hartie si carton, respectiv sac galben pentru plastic si metal). Este important de stiut ca vor fi distribuiti saci doar pentru prima colectare, urmand ca in momentul predarii acestora cetatenii sa primeasca saci pentru urmatoarea perioada. Pentru a intra in posesia europubelelor si a sacilor trebuie sa va prezentati cu o factura de la Electrica pentru a se identifica foarte clar punctul de colectare, sau cu o dovada a platii la primarie, pentru persoanele ce nu platesc prin Electrica!Programul de colectare a fractiei umede va ramane acelasi, iar fractia uscata va fi ridicata din doua in doua saptamani, in ziua urmatoare zilei de ridicare a fractiei umede. In cazul locuitorilor din cartierele de blocuri ei vor proceda la fel ca si pana acum pentru depunerea gunoiului menajer, numai ca din momentul inceperii programului vor avea la dispozitie in punctele de precolectare recipienti impartiti pe tipuri de deseuri: fractie umeda, plastic si metal, hartie si carton si vor avea avea obligatia sa arunce fiecare categorie de deseuri menajere in tomberonul destinat. Pentru deseurile din sticla TOTI locuitorii orasului vor avea la dispozitie recipienti tip clopot, care vor fi montati in mai multe puncte” a transmis edilul-sef din Pucioasa.
Primarul a precizat ca pentru persoanele ce nu se pot deplasa, sau care nu au cu ce transporta europubela, primaria va acorda tot sprijinul necesar in acest sens.