Lipsa miscarii, fenomenul obezitatii, consumul de alimente procesate afecteaza tot mai mult generatiile tinere. Autoritatile au obligatia de a sustine si promova practicarea sporturilor. La Ramnicu Valcea, primaria a modernizar sala de sport de la Scoala Gimnaziala „Anton Pann”, pentru a-i incuraja pe elevi sa faca miscare si chiar performanta.

Lucrarile de modernizare a salii de sport arondata acestei unitati de invatamant au constat in inlocuirea pardoselei vechi cu una demontabila din lemn masiv, reparatii interioare in zona vestiarelor, la instalatia electrica si cea termica, inlocuirea grupurilor sanitare si montarea de echipamente noi pentru baschet si volei.

Sala de sport scolara, data in folosinta la 1 iunie 2007, ii intampina acum pe cei peste 1300 de elevi ai scolii (care petrec aici, dupa spusele directoarei, 110 ore de sport in fiecare saptamana) cu o infatisare schimbata radical in bine.

Totodata, au fost derulate si lucrari de modernizare ale salilor de clasa si spatiilor comune de la parterul cladirii scolii.

 

Edilul-sef a subliniat acest demers in contextul mai larg al atentiei acordata de Primaria Municipiului intretinerii, reabilitarii si extinderii structurilor sportive scolare.