La momentul instalării guvernului Cîțu, premierul a vorbit despre faptul că acei miniștri care nu vor avea rezultate bune în activitate și-ar putea pierde scaunul. Bilanțul era prevăzut pentru jumătatea anului. Atunci Cîțu îi avertiza că vor fi evaluați atât ei cât și instituțiile aflate în subordine. Suntem la final de iunie și se apropie momentul bilanțului, iar subiectul remanierii este unul fierbinte. În timp ce Cîțu a oferit o replică ce lasă loc de interpretări, ceilalți actori de pe scena politică și-au expus clar punctul de vedere.
Cițu a declarat că „eu n-am discutat despre remanieri. V-am spus doar că de fiecare dată voi respecta Constituția. Evaluarea miniștrilor se face în fiecare zi, cu fiecare acțiune a miniștrilor, decizie, HG, Ordonanță, explicație publică”.
Președinții partidelor aflate la putere au avut propriile păreri.
„Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv să se discute de remaniere. În ceea ce mă priveşte, ca preşedinte al PNL, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor liberali. De regulă, să discuţi despre remaniere la şase luni de la preluarea guvernării, în condiţiile în care nu există temeiuri foarte solide, cum a fost în cazul domnului Voiculescu, nu mi se pare înţelept şi potrivit. De asemenea, există un statut al PNL. Domnul prim-ministru, atunci când a fost desemnat prim-ministru, a fost votat în Biroul Politic Naţional”, a reacționat Orban.
Și Barna a fost tranșant: „Nu a existat niciun fel de discuție pe remanieri. Avem un protocol agreat, cazul Vlad Voiculescu nu mai e posibil să se repete. Nu a existat până acum o solicitare sau vreo discuție. Pentru miniștrii noștri chestiunea remanierii nu este de actualitate”.