S-au incheiat negocierile partidelor privind data pentru cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale. A fost stabilita si data pentru parlamentare.

Primul tur al alegerilor prezidentiale va avea loc in data de 24 noiembrie, iar al doilea tur in data de 8 decembrie. Pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, vor fi organizate alegeri parlamentare.

Nicolae Ciuca, presedintele PNL, a reafirmat ca fiecare dintre cele doua partide va avea candidat propriu pentru Cotroceni.

Presedintele PNL a transmis:

 

„S-a dovedit ca propunerea PNL a fost cea potrivita. Coalitia a demonstrat maturitate, iar pentru acest lucru le multumesc partenerilor nostri (…)In cele din urma, s-a demonstrat ca dialogul este solutia, asa cum este firesc intr-o societate democratica dezvoltata. Si acesta este un lucru pe care PNL il va sustine intotdeauna.In vederea urmatoarelor alegeri, ne vom angaja intr-o campanie constructiva, axata pe viziunea noastra pentru tara si pentru bunastarea romanilor, mai degraba decat pe denigrarea adversarilor, asa cum se obisnuieste adesea in politica. Ca principal partid de dreapta, PNL are puterea de a uni romanii si de a oferi tarii un presedinte cu adevarat reprezentativ. Fiecare vot conteaza enorm”.

La randul sau Marcel Ciolacu, presedinte PSD, a declarat jurnalistilor:

„Voi discuta cu colegii din partid daca acceptam sa sustinem un candidat din afara partidului. Daca vor ca PSD sa nu aiba candidat la prezidentiale. Voi propune aceasta varianta la Congres, sa vedem daca partidul accepta”.