Cutremur in Guvernul Romaniei. Dupa neintelegerile generate de introducerea programului „Anghel Saligny” -urmas al PNDL si demiterea fulger a ministrului Justitiei Stelian Ion, ministrii USR PLUS au parasit „barca guvernarii” in aceasta dimineata.

Asa cum au anuntat inca de luni seara, – Ioana Mihaila (Ministrul Sanatatii), Catalin Drula (Ministrul Transporturilor), Cristian Ghinea (Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene), Claudiu Nasui (Ministrul Economiei) si Ciprian Teleman (Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii) si-au depus demisiile la Guvern.

Lor li s-a alaturat si vicepremierul Dan Barna.

„In aceasta dimineata am facut ceea ce am anuntat. Am inregistrat si depus demisiile, impreuna cu ministrii USR PLUS, la Cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a fost mesajul transmis de Barna, cel care a si prezentat intentiile intr-o conferinta de presa.

USR PLUS a prezentat public cele doua alternative pe care le are acum PNL: „PNL trebuie sa aleaga: ori guverneaza cu USR PLUS ca partener de guvernare recunoscut pentru reforme ori ofera romanilor formula Citu-Ciolacu cu PSD in echipa castigatoare, formula care a functionat astazi in BPR”, a transmis formatiunea, care a numit proiectul Anghel Saligny „marele jaf national PNDL 3”. Fiecare ministru si-a prezentat bilantul dupa depunerea demisiei.

In fata acestei situatii, Citu a declarat luni seara: „Noi vrem sa guvernam Romania, nu este vorba despre impacare, ci este vorba despre interesele romanilor si aici s-au comportat, din punctul meu de vedere, ca niste copii rasfatati”. Acesta nu a facut alte comentarii, spunand ca asteapta sa vada documentele. Astazi nu a fost prezent astazi in Guvern la momentul depunerii demisiilor de catre reprezentantii USR PLUS.