Dupa Alba, Dambovita, Harghita si sectoarelor municipiului Bucuresti, alte trei judete din tara au primit aprobare pentru proiectele depuse de UAT-uri pentru obtinerea de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”.

Astfel, potrivit Ministerului Dezvoltarii au fost finalizate si listele cu obiectivele de investitii ce vor fi finantate pentru judetele Braila, Gorj si Sibiu, urmand alocarile si pentru restul judetelor. Pe lista obiectivelor prioritare au fost cele pentru asigurarea apei potabile in localitati si a retelelor de canalizare, urmand ca drumurile sa fie reabilitate doar daca aceste doua categorii de utilitati sunt realizate.
In judetul Braila, vor fi finantate 50 de obiective de investitii, in valoare totala de 615.157.723,10 lei.
Din judetul Gorj, ministerul a primit 156 de cereri, iar, in urma procedurii, au fost aprobate 114 obiective, in valoare totala de 1.169.838.008,35 lei. Unitatile administrativ-teritoriale din judetul Sibiu vor primi finantare pentru 93 de investitii, in valoare totala de 930.693.157,74 lei.

Prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii, asigura serviciile de baza in localitati (apa, retele de canalizare si de gaze) si reabiliteaza drumurile si podurile. Bugetul total al programului este de 65,5 miliarde de lei. Autoritatile locale au depus cereri in valoare totala de 137 de miliarde de lei.