Congresul PNL, la care va fi ales noul presedinte al liberalilor, are loc sambata la Romexpo. La eveniment sunt asteptati sa participe 5000 de delegati din tara. Cum Bucurestiul a trecut de pragul 3 infectari la 1000 de locuitori, reactiile nu au ezitat sa apara. Mai multe organizatii civice ameninta cu protest in timpul congresului.

Ludovic Orban, actualul presedinte al PNL, si Florin Citu, premierul Romaniei, se vor afla fata-n fata in cursa pentru sefia partidului. Campania dusa de cei doi nu a fost una pasnica. Se pare ca nici congresul PNL nu va face exceptie. Asta pentru ca se anunta proteste. Organizatiile civice Coruptia Ucide, Initiativa Romania, Rezistenta, Geeks for Democracy si Insistam au anuntat ca sambata, 25 septembrie, de la ora 9.00, ii vor cere demisia lui Florin Citu din functia de premier. Si reprezentantii Comunitatii Declic organizeaza sambata un protest in fata cladirii Romexpo, unde are loc congresul PNL.

„De ce aceasta actiune? PNL se lupta pe ciolan si a uitat de angajamentele din programul de guvernare. De la prioritate, desfiintarea sectiei speciale a trecut la ‘si altele’. Iar lupta lor interna a devenit principalul subiect al dezbaterii publice, in timp de programul de guvernare a intrat intr-un con de umbra. Mergem cu un ciolan urias, ca sa le cerem sa isi respecte promisiunile dupa ce incheie ciolaniada puterii! Unde ne vedem? Ne strangem la Romexpo, acolo unde are loc congresul PNL” se arata intr-o postare pe facebook.

Nici sindicalistii nu stau deoparte.

Cartel Alfa a transmis ca va orrganiza un protest la adresa Guvernului sambata, in intervalul in care are loc Congresul PNL „pentru a le reaminti membrilor partidului care inca ocupa birourile din Palatul Victoria ca a guverna inseamna a lua masuri pentru cresterea bunastarii cetatenilor, a tuturor cetatenilor, nu doar a celor 1% care castiga peste 3000 euro”. Revenind la Congresul PNL, din cifrele actualizate, peste 30 de lideri de organizatii il sustin pe Citu pentru a obtine functia de presedinte al PNL, iar 12 lideri s-au declarat de partea lui Ludovic Orban.