La Centrul multifunctional de servicii sociale situat in cartierul Gusterita, deschis in urma cu un an, 370 de copii din comunitate, aflati in dificultate sociala, participa la activitatile organizate si primesc consiliere.

„In centrul din cartierul Gusterita, activitatile sunt indreptate catre copii si familiile care au nevoie de sprijin si consiliere pentru a depasi situatii sociale dificile. De la deschiderea lui la inceputul lunii aprilie, Centrul a devenit un sprijin real pentru 370 de beneficiari care vin frecvent aici. Este un numar care a intrecut asteptarile si ma bucura ca au putut primi ajutor si in acest mod”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Specialistii au oferit consiliere, au organizat activitati recreative si sportive pentru copii, precum si alte activitati de socializare. De Craciun, cei mici au impodobit un brad in curtea centrului si au primit cadouri de la Mos Craciun, iar de 1 iunie s-au distrat in curte, participand la tot felul de jocuri si chiar karaoke. Astfel de activitati au loc la fiecare sarbatoare si de ziua de nastere a copiilor care vin la centru.

 

Centrul a fost construit si amenajat de Primaria Sibiu in 2022-2023 pe un teren in suprafata de 2.000 mp, constand intr-o cladire si un teren de sport multifunctional in suprafata de aproape 1000 mp. Cladirea cuprinde o sala multifunctionala, vestiare, grupuri sociale, inclusiv unul pentru persoane cu dizabilitati, un birou, spatii de depozitare si tehnice. Terenul de sport este imprejmuit si dotat cu nocturna si camere de supraveghere, fiind echipat pentru practicarea fotbalului, a handbalului, a tenisului, a voleiul si a baschetului. Valoarea investitiei s-a ridicat la peste 2,6 milioane lei, incluzand dotarea cu mobilier, mese de tenis si echipamente IT.