Cladirea Colegiului National O. Goga din Sibiu va intra intr-un proces de reabilitare si eficientizare energetica. Investitia va fi realizata din fonduri europene, prin PNRR.

„Am semnat inca un contract de lucrari pentru eficientizarea energetica a unei cladiri de invatamant, cea a Colegiului National Octavian Goga. Investitia in valoare de 14,13 milioane de lei va fi finantata din fonduri europene nerambursabile, prin PNRR, in valoare de 12,48 milioane de lei, restul de 1,65 milioane de lei fiind contributia Primariei Sibiu. Prin lucrarile de crestere a eficientei energetice, practic intreaga cladire va fi modernizata, spatiile urmand sa fie improspatate, sa devina mai functionale si mai confortabile”, a precizat Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

 

Lucrarile vor incepe in luna martie si includ: amenajarea unui sistem de producere sustenabila a energiei prin intermediul a 136 de panouri fotovoltaice; montarea a 630 de corpuri de iluminat noi, cu tehnologie LED; reabilitarea instalatiei de energie termica, prin montarea unei pompe aer-apa si dotarea spatiilor cu radiatoare noi si ventiloconvectoare.

Lucrarile se vor incheia in termen de 10 luni de la data emiterii ordinului de incepere.