A fost redeschisa Scoala Gimnaziala „George Enescu” dupa finalizarea procesului de reabilitare si modernizare, un proiect amplu, realizat cu sprijinul fondurilor europene.

 

“AICI EDUCATIA DE AZI NASTE LIDERII DE MAINE! Cu acest gand am demarat recladirea infrastructurii scolare din Sinaia. Pentru a crea lideri, ai nevoie de lideri! Elementele noi pe care le aduce aceasta cladire in viata scolara, respectiv piscina, incalzire in pardoseala, acces neingradit al persoanelor cu dizabilitati, sala de sport, cabinet medical sau table interactive trebuie sa devina o normalitate pentru toate unitatile de invatamant din tara”, a precizat primarul din Sinaia.

Ligia Deca, Ministrul Educatiei, a participat la evenimentul de redeschidere a scolii:

„Una dintre prioritatile mandatului meu de ministru este sustinerea unitatilor de invatamant si a autoritatilor publice in procesele de modernizare a unitatilor de invatamant. Privind noua cladire a Scolii „George Enescu”, vad dovada clara ca acolo unde exista vointa si determinare lucrurile se pot intampla. Concret, prin PNRR, Scoala Gimnaziala „George Enescu” va beneficia de dotarea cu echipamente TIC a unui Laborator de informatica, de dotarea cu echipamente digitale a unui Laborator multidisciplinar. Se adauga dotarea a 21 de sali de clasa si a unei sali de sport, cu mobilier specific si materiale didactice.”

 

 

In acest moment scoala beneficiaza de un sistem de incalzire prin pardoseala, cabinet medical si izolator, rampa pentru acces persoane cu dizabilitati, sala de mese, laboratoare dotate cu materiale de ultima generatie, table Interactive, piscina.