S-a facut lumina la Pitesti…la propriu. Proiectul „Cresterea eficientei energetice a sistemului de iluminat public in municipiului Pitesti”, a fost finalizat. Investitia este finantata prin „Programul privind cresterea eficientei energetice a infrastructurii de iluminat public” al Administratiei Fondului pentru Mediu.

Proiectul a presupus inlocuirea a 1010 corpuri de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED in vederea respectarii reglementarilor in vigoare si implementarea unui sistem inteligent de telegestiune, cu senzori de prezenta si de miscare.

 

Zonele supuse interventiei au inclus cartierul Popa Sapca (str. Mihai Eminescu, Mihai Viteazu, Sfanta Vineri, Crinului, Mihail Kogalniceanu), Oarcul Trivale si strazile: 1 Decembrie 1918, Razboieni, Exercitiu, Armand Calinescu, Calea Bascovului, Calea Dragasani.

 

Implementarea investitiei aduce o serie de beneficii comunitatii: cresterea eficientei energetice in sistemele de iluminat public, cresterea gradului de siguranta a locuitorilor, asigurarea sigurantei circulatiei rutiere si pietonale, precum si asigurarea unei infrastructuri edilitare moderne.

 

Acesta este cel de-al treilea proiect finalizat pentru modernizarea iluminatului public, finantat din fonduri nerambursabile.