| foto: elements.envato.com

 

Aproape jumatate dintre angajati sunt de parere ca vaccinarea ar trebui sa devina obligatorie pentru a se simti in siguranta la birou, arata un sondaj realizat de BestJobs.

57% dintre angajati au declarat ca s-ar simti mai in siguranta daca ar sti ca toti colegii sunt vaccinati, in timp ce pentru 10% este mai important sa fie ei insisi vaccinati, mai arata sondajul BestJobs.

In schimb, de cealalta parte a baricadei, 33% dintre angajati nu cred in vaccin.

Angajatii isi fac in continuare griji cu privire la starea lor de sanatate si la riscul de imbolnavire cu virusul COVID 19, cand vine vorba de intoarcerea la birou. Cea mai mare ingrijorare este legata de respectare regulilor de distantare si a regulilor de igienizare si dezinfectie a spatiilor (38%).

Pentru a se simți mai în siguranță în cazul întoarcerii la birou, angajații consideră că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%), să aibă proceduri de curățenie și dezinfecție mai stricte (21%) și să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%). În proporții mai mici, angajaților le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiți să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) și să fie informați în permanență despre cazurile de îmbolnăvire ale oamenilor din companie (13%).

Contextul pandemiei a adus provocari pe toate planurile, dar mai ales pe cel profesional. Pe langa riscul de a se infecta cu virusul COVID19, angajatii se tem cel mai tare ca nu isi pot gasi un loc de munca mai bun (26%), ca vor fi nevoiti sa munceasca mai mult pentru aceeasi remuneratie (21%), sau ca isi vor pierde locul de munca (15%).

Pentru 8% dintre angajati, cea mai mare temere este ca le poate scadea salariu.

 

Sondajul a fost efectuat in perioada 17-24 Mai, pe un esantion de 1026 de utilizatori de internet din Romania.

surse: BestJobs, economedia.ro