In prag de sarbatori, mai multi tineri dintr-o comuna din Bihor, au primit cel mai asteptat cadou. Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat in comuna Tauteu, 17 locuinte pentru tineri, destinate inchirierii.

Apartamentele cu 2 camere au fost construite pe un regim de inaltime P+3E (parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investitie fiind de 6.377.488,21 lei.

Locuintele sunt construite pe terenuri puse la dispozitia Agentiei de catre autoritatile publice locale, beneficiarii fiind tineri intre 18 si 35 de ani, care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinta. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primarii, care urmeaza sa intocmeasca listele de repartitii.

 

In prezent, locuintele pentru tineri pot fi achizitionate de chiriasi, dupa o perioada de inchiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale catre autoritatile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la institutii financiare autorizate, inclusiv cu garantia statului, sau cu achitarea integrala a pretului final din surse proprii.

 

Pana in prezent, in judetul Bihor, ANL a finalizat, in cadrul aceluiasi program, 1.596 de unitati locative in localitatile: Oradea (365), Stei (108), Beius (127), Marghita (384), Salonta (120), Simian (27), Alesd (94), Chislaz (27), Sanmartin (120), Valea lui Mihai (90), Sacuieni (63), Salard (27), Vascau (24), Santandrei (20).