Judetul Teleorman a reusit sa atraga in ultimii ani fonduri semnificative prin programele guvernamentale, dar si bani europeni, pentru investitii in comunitatile din judet. Autoritatile teleormanene au directionat finantarile catre utilitati, reabilitarea scolilor si cladirilor publice, locuinte pentru tineri, pentru a salva un judet care imbatraneste. Se poate, insa nu in toate comunitatile. Sunt si primari care au ignorat sursele de finantare.

 

Potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei prin Programul National de Dezvoltare Locala, MDLPA asigura, in acest judet, peste 1,25 de milioane de lei pentru realizarea a 254 de proiecte de infrastructura, iar prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny” sunt alocate 1,82 milioane de lei pentru 131 de obiective care vizeaza modernizarea drumurilor si a podurilor, extinderea sau infiintarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare, precum si infiintarea unor sisteme de distributie a gazelor naturale.

 

Planul National de Redresare si Rezilienta finanteaza, cu aproximativ 330 de milioane de lei, 161 de proiecte de reabilitare termica si eficientizare energetica a unor institutii publice si cladiri rezidentiale multifamiliale, de asigurare a infrastructurii pentru transportul verde sau de elaborare si actualizare a documentatiilor de planificare urbana si amenajarea teritoriului.

 

Construirea locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, este, de asemenea, in atentia autoritatilor locale din Teleorman, in prezent fiind in executie 110 unitati locative, in valoare totala de 33,5 milioane de lei, in municipiile Alexandria, Rosiori de Vede si Turnu Magurele.

 

Totodata, Compania Nationala de Investitii asigura peste 753 de milioane de lei pentru 72 obiective contractate si in diferite stadii de implementare. Dintre acestea, in municipiul Alexandria se construiesc un complex sportiv cu o capacitate de 5.496 de locuri pentru spectatori si sediul Tribunalului Teleorman si al Judecatoriei Alexandria, valoarea acestor obiective fiind de aproximativ 145 de milioane de lei.