Sute de primarii s-au inscris pentru accesarea programului Rabla Local. Programul este derulat prin Administratia Fondului pentru Mediu si ofera 3000 de lei fiecarui propritar care alege sa isi caseze masina mai veche de 15 ani.

In primele ore ale deschiderii programului, 245 de UAT-uri si-au depus dosarele pentru retragerea a 79.847 de masini poluante. Numai in Bucuresti, din sectoarele 2,3,5,6, un total de 16.000 de masini poluante vor fi retrase din circulatie prin programul Rabla Local, potrivit datelor transmise de ministrul Mediului.

28 aprilie este ultima zi in care UAT-urile mai pot transmite documentatia si cererea de inscriere.

Dupa finalizarea procedurilor de inscriere a primariilor cetatenii care vor sa caseze masinile vechi de cel putin 15 ani, se inscriu pe platforma nationala de pe site-ul AFM al programului Rabla Local si predau masinile poluante la centrele autorizate de dezmembrare, duc apoi certificatul de casare la DRPCIV in vederea radierii masinii si vor primi un stimulent pentru casare in valoare de 3.000 de lei.

 

Potrivit Ministerului Mediului, 2.400 lei se vor plati din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plati din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei pentru fiecare masina mai veche de 15 ani si care va fi casata, va fi predata pentru reciclare. Fiecare primarie va primi fonduri in functie de numarul de locuitori.

 

Rabla Local va permite casarea a aproximativ 100.000 de autovehicule uzate.

 

Foto: Ministerul Mediului