Impozitele pe cladiri, terenuri, mijloace de transport se platesc anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si 30 septembrie, inclusiv. Pentru plata cu anticipatie a impozitelor datorate pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda o bonificatie de pana la 10%.

Primaria localitatii Voinesti vine in sprijinul cetatenilor cu patru mijloace de plata a darilor catre stat. Astfel, cei care vor sa plateasca in numerar se pot deplasa la sediul primariei. Administratia locala a facilitate si plata prin card bancar (POS). In acest sens, localnicii care vor sa-si achite taxele si impozitele trebuie sa mearga la casierie primariei si sa solicite aceasta varianta.

O alta metoda disponibila pentru contribuabilii din Voinesti este achitarea darilor cu un ordin de plata. Aceasta se poate face prin banca la care contribuabilul are cont deschis, dupa ce acesta primeste Instiintarea de plata cu conturile Trezoreriei.

Primaria Voinesti este printre putinele din Dambovita care s-au inscris pe platform Ghiseul.ro. Astfel, cetatenii pot folosi si aceasta metoda pentru a-si plati taxele. Plata se face fie prin solicitarea credentialelor de la primarie (utilizator si parola), fie prin realizarea unui cont pe platforma si achitarea prin card.