Continua modernizarea cartierelor din Timisoara, iar in locul garajelor si anexelor abandonate, in paragina, autoritatile municipale amenajeaza sute de locuri de parcare.

 

Proiectul de eliberare a spatiilor dintre blocuri de vechile garaje aflate in paragina, pentru a crea locuri de parcare moderne si accesibile, a adus peste 300 de noi locuri de parcare in cartiere.

Locatiile amenajate recent sunt: pe strada Silistra (zona Lipovei)- 32 locuri; intrarea Sunetului (zona Lipovei)-44 locuri; pe strada Gh. Nutu Iotcovici (zona Lipovei)- 77 locuri; intrarea Muntilor (zona Sagului)- 27 locuri; pe strada Martir Ioan Stanciu intersectie cu Str. Cosminului (zona Girocului)- 84 locuri; strada Meziad (zona Girocului)- 24 locuri si intrarea Vantului (zona Girocului)- 45 locuri.

Noile parcari sunt dotate cu cai de acces, trotuare si spatii verzi, cu zeci de arbori, gazon si plante perene, contribuind astfel la un mediu urban mai sanatos si estetic.

Proiectul urmareste demolarea a sute de garaje si cladiri provizorii degradate, valorificand terenurile pretioase pentru functiuni publice esentiale, precum parcarile si spatiile verzi.