91 miliarde de lei este suma tuturor veniturilor administratiilor locale din Romania in 2022. Potrivit datelor oficiale ale Directiei pentru Politici Fiscale si Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, specialistii analizeeconomice.ro au calculat situatia bugetelor locale de anul trecut, pe categorii de venituri si cheltuieli de la nivel de consilii judetene, primarii de municipii, orase si comune. In 2022, la nivelul municipiilor resedinta de judet si al celor sapte primarii ale capitalei s-au inregistrat venituri totale de 33,58 miliarde lei.

Primariile campioane la venituri

Capitala ocupa primul loc, in materie de venituri. Cele sapte primarii din Bucuresti au avut venituri insumate de aproape 13,37 miliarde de lei. Sase din cele sapte primarii sunt intre primele 10 cele mai bogate primarii din tara. Primaria Municipiului Bucuresti a avut anul trecut venituri totale de 5,3 miliarde de lei.

Primaria Sector 3 e pe locul doi la nivel national cu venituri totale de 1,59 miliarde de lei incasate pe parcursul anului trecut. Primaria lasi e a treia pe tara si campioana provinciei dupa veniturile din 2022 (1,52 mld. lei) Pe locul patru se afla Primaria Sector 1, cu venituri totale in 2022 de 1,49 miliarde lei. Locul cinci e ocupat de Primaria Timisoara, cu venituri totale de peste 1,49 miliarde lei. Pe locul sase la nivel de national gasim Primaria Sector 2, cu venituri in 2022 de 1,42 miliarde lei, iar locul sapte la nivel national e adjudecat de Primaria Sector 6, cu venituri totale de 1,36 miliarde lei. Urmeaza in top 10 Primaria Cluj-Napoca, Primaria Sector 4 si Primaria Constanta.