Primaria Municipiului Ploiesti face un pas spre viitor. Autoritatile au achizitionat mijloace de transport in comun mai prietenoase cu mediul.

Primaria a anuntat introducerea in circulatie a autobuzelor electrice destinate transportului public local, pe traseul 2 Gara de Vest – Centru – Prahova Value Centre. Primul autobuz electric a pornit de la statia Gara de Vest, pe ruta traseului 2 Gara de Vest – Centru – Prahova Value Centre.

Autobuzele electrice au o lungime de circa 12 metri, sunt dotate cu aer conditionat, sistem de supraveghere video interior/exterior, sistem de informare calatori, sistem de contabilizare numar de calatori etc.
Mijloacele de transport au fost achizitionate in cadrul proiectului “Achizitie de mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m” marca SOR model NS 12 full electric, proiectul fiind finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Scopul este de a reduce emisiile de carbon in municipiul-resedinta de judet printr-un plan de mobilitate urbana durabila.

Municipalitatea ploiesteana vine, astfel, in intampinarea dorintei cetatenilor de innoire si modernizare a parcului auto, in vederea optimizarii conditiilor de calatorie cu mijloacele de transport in comun, in municipiul Ploiesti.