Veste buna pentru oradenii care folosesc mijloacele de transport in comun. Oradea isi mareste flota de tramvaie noi cu alte noua astfel de mijloace de transport in comun. Primarul Florin Birta a semnat contractul pentru achizitionarea acestora, cu directorul Societatii Astra Vagoane Calatori SA, Marian-Mihail Calin.

 

Compania este singura care a depus o oferta in cadrul procedurii de achizitie a tramvaielor, ce vor fi finantate prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Valoarea contractului pentru furnizarea celor noua tramvaie este de 78.750.000,00 lei fara TVA (8.750.000,00 lei /pret unitar fara TVA).

Tramvaiele achizitionate au ca termen de livrare intre 12 si 18 luni, de la ordinul de incepere. Dintre aceste 9 tramvaie, 3 sunt bidirectionale, iar 6 sunt unidirectionale.

„Ne dorim sa crestem atractivitatea transportului public urban cu tramvaiul, care, in comparatie cu celelalte mijloace de transport in comun, are o capacitate mai mare, un consum de energie redus si timpi scurti de parcurs pe calea de rulare, acestea fiind, in multe locuri, separata de restul traficului rutier”, precizeaza primarul Florin Birta.

Tramvaiele vor fi dotate cu aer conditionat, vor avea podea coborata 100% si vor recupera energie la franare. Lungimea lor va fi de 26 si 28 de metri, iar capacitatea minima de 168 pasageri, dintre care minimum 40 pe scaune.

 

Aceste tramvaie se vor adauga flotei existente, care cuprinde si cele 20 de tramvaie achizitionate din fonduri europene, prin Programul Operational Regional si livrate in perioada 2020 – 2022.