20 de treceri la nivel cu calea ferata pe raza Regionalei CFR Bucuresti vor fi reabilitate si modernizate. Proiectul a primit unda verde de la Ministerul Transporturilor. Din cele 20 de treceri, 6 sunt in judetul Dambovita. Una dintre ele se afla pe raza localitatii Aninoasa, unde primarul a notificat autoritatile de la nivel central si acum a primit raspunsul pozitiv.

“Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a aprobat proiectul de modernizare a trecerii de nivel cu calea ferata amplasata pe drumul de acces din DN71 catre Sateni, in Comuna Aninoasa,
Proiectul implica atat refacerea trecerii la nivel cu dale elastice si racordarea drumului la dalele noi ale trecerii la nivel, cat si lucrari pentru refacerea liniilor din zona trecerii la nivel, utilizandu-se sina noua pe traverse de beton noi. Trecerile vor fi dotate cu instalatii automate cu semibariere, instalatii de supraveghere video si sisteme de alimentare cu energie electrica cu panouri fotovoltaice”, a anuntat primarul Vladut Niculae.

Celelalte treceri la nivel cu calea ferata din Dambovita, aflate pe lista pentru modernizare, sunt amplasate astfel: un amplasament in comuna Crangurile; doua amplasamente in comuna Matasaru la trecerile peste linia Titu – Pitesti; in Comuna Nucet pe drumul judetean de la intrarea in satul Movila; in Vacaresti la intrarea in comuna dinspre DN71.

“Celelalte treceri la nivel sunt amplasate in judetele Ilfov, Ialomita, Giurgiu, Prahova si Teleorman. In total, lucrarile de investitii in cele 20 de treceri la nivel sunt estimate la aproximativ 75 milioane lei si implica atat refacerea trecerii la nivel cu dale elastice si racordarea drumului la dalele noi ale trecerii la nivel cat si lucrari pentru refacerea liniilor din zona trecerii la nivel, utilizandu-se sina noua pe traverse de beton noi”, a transmis secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu.