Mai este cale lungă până pe 2 octombrie când vor avea loc alegerile pentru șefia USR-PLUS, formațiunea urmând să aibă un singur președinte. Până atunci, este loc de surprize.

Una dintre ele a venit astăzi, când a apărut în peisaj și al treilea candidat care se luptă pentru a obține funcția cea mare în cadrul partidului. După Barna și Cioloș, și-a anunțat intenția și senatorul de Brașov, Irineu Darău. Candidaturile se depun oficial abia la sfârșitul acestei luni, astfel că cei care aspiră la funcție, mai au la dispoziție mai bine de trei săptămâni.

Până astăzi, cei doi adversari pentru conducerea USR-Plus au fost Dan Barna și Dacian Cioloș. Aceștia și-au anunțat candidatura din timp și fiecare a început campania electorală în maniera proprie. Lor li s-a alăturat și Irineu Darău, senator de Brașov.

„Candidez pentru președinția USR PLUS. Am intrat în partid pentru visul de a schimba în bine România, iar USRPLUS trebuie să accelereze în această direcție. Altfel, vom rata șansele și vom irosi speranțele unei întregi generații. Membru cu membru, redevenim puternici”, a transmis pe pagina de socializare candidatul.

Președintele partidului va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, de toți membrii partidului, potrivit statutului.

CINE ESTE IRINEU DARĂU?
Potrivit datelor făcute publice pe site-ul oficial USR , Irineu Darău este de profesie informatician, absolvent de licență și master în informatică la Universitatea din București, în prezent antreprenor consultant în software și management. Are 15 ani de experiență internațională în IT și antreprenoriat, dintre care 10 ani în Franța. După ani petrecuți în străinătate, s-a întors acasă, hotărât să participe la schimbarea în bine a României. A construit și extins USR în Țara Făgărașului și a condus filiala județeană USR Brașov.